Öhrn online

Skaffa laddstolpar som bostadsrättsförening

Som bostadsrättsförening måste du alltid tänka framåt och hur du utvecklar din förening i framtiden. En viktig sak är att det finns modern parkering för alla boende. Det spelar ingen roll om det rör sig om en utomhusparkering eller ett parkeringshus. Därför bör du se över att införskaffa tillräckligt med laddstolpar inom en rimlig tid.

Alla måste göra vad de kan för att minska sitt klimatavtryck inklusive du som driver en bostadsrättsförening. Du måste alltså uppfylla behoven hos de boende. Allt fler väljer idag att byta in sin gamla bensin- eller dieselbil till förmån för en elbil. Om de bor i din bostadsrättsförening måste det finnas goda möjligheter att parkera och ladda denna.

Köp in nya laddstolpar

Charging,Modern,Electric,Cars,(new,Energy,Vehicles,,Nev),On,TheOm din bostadsrättsförening ännu inte har laddstolpar är det hög tid att kolla på ett inköp. Hos Terrawatt Charging Sweden kan du som företagare eller bostadsrättsförening få en smart lösning som är anpassad efter de behov som finns. En bostadsförening kan som bekant variera väldigt mycket i storlek och du får först räkna ut hur många laddstolpar det finns behov av. Du kan eventuellt ta upp det på nästa föreningsmöte eller skicka ut en undersökning till de boende i huset.

Få stöd som bostadsrättsförening

Du har en stor fördel som bostadsrättsförening och det är att du kan gå bidrag för varje laddstolpe du installerar. Du kan faktiskt få upp till 15 000 kronor i stöd per stolpe. Här är några av fördelarna med att välja ett sådant paket:

  • Laddstationerna kan kopplas och skötas via molnet.
  • Du får en mer rättvis kostnadsfördelning.
  • Du kan enkelt bygga ut om du får behov av flera laddstolpar.

Innan du installerar dina laddstolpar bör du göra en tydlig kostnadskalkyl och se över hur mycket du kan få totalt i bidrag. Då kan du se hur stor investering du kan göra och installera de första laddstolparna så snart som möjligt.

Du gör klimatet en stor tjänst

Double,Exposure,Sign,Econ,And,Ev,Car,Or,Electric,CarDu vill säkerligen se över hur du kan göra din bostadsrättsförening mer klimatsmart i alla led. Att installera elstolpar är framförallt viktigt ur en klimatsynpunkt. Om de som bor i din bostadsrättsförening ser att det finns bra tillgång på laddstolpar kanske de väljer att köpa en elbil nästa gång det är dags att byta bil. De kanske till och med byter tidigare än vad de tidigare tänkt. Många bostadsrättsföreningar vittnar om att laddstolpar numera är minst lika viktiga som ett garage för att hänga med i tiden.

Förr eller senare är planen att alla ska köra elbilar. Om du inte börjar installera laddstolpar redan nu kommer du behöva göra en betydligt större investering senare. Det är bättre att börja smått och sedan bygga ut efter hand, särskilt om du har en lite mindre förening. I en tuff bostadsmarknad är det också viktigt att göra det lilla extra för sina boende. Tillräckliga laddningsmöjligheter kommer att göra din förening mer attraktiv och locka till sig fler köpare. Det är alltså en väl avvägd investering för framtiden i din förening.