Öhrn online

Gör bilen bättre

1119154-car-tachometerVisst finns det flera knep för att göra sin bil lite bättre, men det bästa är nog att investera i ett chiptrim för sin personbil då detta både ger bättre fart och kan reglera bilens bränsleutsläpp bättre.

När man talar om annat än vanliga personbilar så är det sportbilar med höga hästkrafter som är det främsta samtalsämnet, och det är inte så konstigt med tanke på att snabba bilar alltid varit något som lockat. Men om man nu inte har råd att köpa sig en sprillans ny sportbil och istället sitter fast där hemma med sin surt förvärvade familjebil finns ett enkelt knep att ta till: nämligen chipstrim. Och hos SCstyling finns olika chiptrim för olika bilar att välja bland och om du har exempelvis en Opel kan du enkelt hitta ett schyst chiptrim genom att klicka på denna länk: http://www.scstyling.com/opel/vectra-c/chiptrim. Men om du istället är lastbilschaufför och kör med diesel ska du nog undvika att chiptrimma bilen för enligt en artikel i DN så spelar det egentligen ingen roll om man genomför denna typ av trimning om man gör det i syfte att minska bilens förbrukning – men för vanliga bilen funkar det bättre.

Att tänka på miljön

Visst börjar elbilen bli allt vanligare på våra gator och i en artikel i SvD meddelades nyligen att Volkswagen nu ger sig in på även detta bilområde. I samband med att biltillverkaren nu i år fyller 40 år har man valt att göra en elbil som både är tyst, snabb och säker – men dess design kunde varit en aning snyggare kan tyckas. Men om det är miljön man bryr sig om så är den nog att föredra! Till exempel har även BMW nyligen lanserat en riktig pärla – som dessutom går fort. I GP skriver man att testet som de gjort på bilen visar att kraften i bilen kommer som en hästspark när reportern som testar bilen trampar på gasen. Dessutom tycker artikels författare att bilen passar utmärkt för både stadsmiljö och ute på landsbyggden då man kan reglera bilens förbrukning genom olika körlägen. Så om man exempelvis väljer läget Eco Pro+ gör man bilen lite snällare i gas vilket ger lite lägre motoreffekt men då ska man minnas att man även sätter klimatanläggningen i energisparläge – ett miljövänligare alternativ helt enkelt.